Фестивал европског филма Палић добио нови Савет

СУБОТИЦА: Градско веће Скупштине општине града Суботице донело решење о именовању чланова Савета Фестивала европског филма Палић.
palic festival
Фото: palicfilmfestival.com

Нови Савет ће радити у саставу: академик Душан Ковачевић,  драмски писац, Радослав Зеленовић, управник Аудио визуалног Архива и Центра за дигитализацију САНУ, Мирослав Могоровић, продуцент, Зоран Симјановић, композитор, Ђорђе Каћански, уредник филмског програма КЦНС , Гордана Ђурђевић, глумица, Милош Станковић, глумац, Силард Антал, редитељ, универзитетски професор, као и представник главног партнера (генералног спонзора) фестивала.

На последњем конкурсу за филмске фестивале програма Креативна Европа и потпрограма МЕДИА за подршку филмским фестивалима, финансираном од стране Европске Комисије, Фестивал европског филма Палић је добио средства у висини од 46.000 евра за развој и унапређење манифестације. Ово је други пут у три године да је ФЕФ Палић препознат као један од најзначајњих фестивала у овом делу Европе.

У конкуренцији од 84 филмска фестивала из Европе ФЕФ Палић је ушао међу 35 којима су ова средства додељена.

Наша земља је постала пуноправни члан ове институције у децембру 2015. а фестивал на Палићу је 2016. био прва културна манифестација у Србији која је добила подршку.

Н. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести