Фестивал француског филма у Културном центру

У Културном центру Новог Сада у четвртак почиње мини фестивал француског филма у оквиру кога ће до недеље, 24. марта бити приказане четири нове француске филмске комедије.
r
Фото: Youtube Printscreen

Француски институт и Културни центар Новог Сада као организатори манифестације указују да протагонисти ових филмова и њихова настојања да се извуку из необичних и тешких животних ситуација воде далеко од уобичајене свакодневнице и добро засмејавају.

У четвртак од 19 часова је филм “Јавна личност” у режији Ањес Жауи чија прича прати некадашњу звезду малих екрана, Кастра, који живи од старе славе и бави се водитељством, али му популарност вртоглаво пада и наговарају га да у своју емисију позове мигранткињу из Авганистана.

Сутра од 19 часова на програму је филм “Пулен” у режији Матјеа Сапина. То је прича о младом политичару који се игром случаја придружује тиму у изборној кампањи једног председничког кандидата, при томе сведочи бројним играма и ривалитетима између чланова тима, да би и у њему порасла жеља за бескрупулозним пењањем на лествици моћи.

Суботње вече резервисано је за филм “Лепотица и лепотица” Софије Филерес у коме двадесетогодишња Марго упознаје четрдесетпетогодишњу Марго: све их спаја... и делује као да је реч о истој особи у различитим добима живота. Ревија се завршава у недељу када је на програму филм “Као дечаци” у режији Жилијена Алара о искусном заводнику и спортском новинару који одлучује да организује фудбалску утакмицу женских тимова да напакости директору спортског журнала у коме ради што ће узроковати рађање прве женске фудбалске екипе у Француској.

         Н. П.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести