Филм "Шавови" освојио четири награде у Шпанији

БЕОГРАД: На 19. Међународном филмском фествалу Лас Палмас де Гран Цанариа одржаном на Канарским острвима у периоду од 22. до 31. марта српски филм "Шавови" редитеља Мирослава Терзића, у продукцији Уликса Фехмиу и Милене Тробозић Гарфилд награђен је са четири значајна признања, саопштили су данас из Филмског центра Србије. 
savovi
Фото: Promo

Шавови су освојили награду публике као најбољи филм фестивала по њеном избору. Награда за најбоју женску улогу додељена је глумици Снежани Богдановић за, како се наводи у образлођењу жирија: ”изузетну, емотивну, сведену и снажну интерпретацију лика кројачице Ане.”

Елми Татарагић припала је награда за најбољи сценарио, а Специјална диплома удрузења ЦИМА (Жене на филму и аудиовизуелним медијима) припала је такође Снежани Богдановић.

Да подсетимо, филм "Шавови" је премијерно приказан у програму Панорама, на овогодишњем Међународном филмском фестивалу у Берлину, где је освојио награду за најбољи европски филм у овој селекцији и другу награду публике. 

Такође, на 47. ФЕСТ-у филм је добио награду ФИПРЕСЦИ “Небојша Ђукелић” за најбољи регионални филм, док је главна глумица Снежана Богдановић освојила награду за најбољу женску улогу.

Филм Шавови се тренутно приказује у биоскопима у Србији.

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести