Филмови из целог света на We Are One

Мултимедијална компанија за производњу креативних садржаја “Трибека ентерпајзис”, коју су 2003. основали Роберт Де Ниро и Џејн Росентал, и Јутјуб канал најавили су заједнички глобални филмски фестивал под називом “We Are One”, као јединствени десетодневни догађај који ће окупити глобалну заједницу уметника како би публици бесплатно представили филмове из свих крајева света.
film, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

Током фестивала који ће почети 29. маја на Јутјуб каналу We Are Onе, биће приказани филмови по избору бројних филмских фестивала широм света, међу којима је и Сарајево филм фестивал.

До 7. јуна, гледаоци ће моћи бесплатно да приступе на поменутом каналу свим играним, кратким и документарним филмовима, мјузиклима, комедијама и разговорима обухваћеним фестивалским програмом. Нешто слично никада пре није организовано, како подсећа први човек Јутјуба, додајући да су поносни што су добили прилику да удоме фантастичан садржај и бесплатно га понуде гледаоцима широм света. Детаљан фестивалски програм биће представљен уочи почетка фестивала, који има и хуманитаран карактер.

- Уверење да уметници и ствараоци у пресудним тренуцима могу ујединити свет, охрабрити смислену коегзистенцију и суштински повезати људе, уграђено је у ДНК филмских фестивала. Глобални филмски фестивал “We Are One” гледаоцима ће омогућити не само да из нове перспекитве упознају различите културе, већ и да директним донацијама помогну локалним заједницама широм света погођеним КОВИД-19 пандемијом. Сав новац прикупљен током фестивала биће усмерен Светској здравственој организацији и локалним хуманитарним организацијама у свим деловима света – указују на сајту Сарајево филм фестивала.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести