Филмови о највећим музичким звездама на Док#2

БЕОГРАД: Фестивал документарног филма "Док#2", који ће бити одржан од 29. јануара до 2. фебруара, другу годину за редом представља београдској публици разноврстан програм.
d
Фото: Tanjug/Promo

Ове године посебно место заузимају биографски документарци који се баве животима неких од највећих музичких звезда попут Били Холидеј, Шарла Азнавоура, Лучана Паваротија, али и онима мање познатим широкој публици, који су оставили траг иза себе попут Сузи Кју, Керен Далтон, Били Вајман.

У програму Музичке приче биће представљени филмови: "Покажи ми слику: Прича о Џиму Маршалу" Алфреда Џорџа Бејла, "Тихи човек" Оливера Мареја и "Сузи Кју" Лијана Фирмагера.

"Покажи ми слику: Прича о Џиму Маршалу" је прича о једном од најпознатијих фотографа, која такође нуди увид у стварање култних портрета рок музичара попут младог Боба Дилана у пабу или Џимија Хендрикса док свира гитару.

"Тихи човек" приказује живот Била Вајмена, оснивача и бившег басисту групе Ролингстонси, који је групу напустио 1993. године, а у филму "Сузи Кју" Фирмагер приказује како је Сузи Кватро успела да се пробије у "мушкој" индустрији рокенрола и да реформише место жене у овом свету.

У оквиру Главног програма биће приказана три музичка документарца "Aznavour by Charles " Марка ди Доменика, "Павароти" Рона Хауарда и "Били Холидеј" Џејмса Ерскина, док ће програм Ентер Док ове године представити документарац "Јарка светлост - Карен и процес", филм о култној певачици Карен Далтон.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести