ГЛУМАЦ ЖЕРАР ДЕПАРДЈЕ ОПТУЖЕН ЗА СИЛОВАЊЕ Понудио да врати Легију части

Прослављени француски глумац Жерар Депардје саопштио је преко својих адвоката да ставља своју Легију части "на располагање" француској министарки културе у јеку скандала због неколико оптужби за силовање и сексуалне нападе.
w
Фото: Youtube Screenshot/ ST Media

Министарка културе Француске Рима Абдул Малак је најавила да ће Велика канцеларија Легије части покренути "дисциплински поступак" против глумца, преноси портал БФМ ТВ.

Након тога, Депарђеов адвокатски тим се у саопштењу за јавност пита да ли је министарка културе Француске покретањем дисциплинског поступка "задала додатни ударац већ умирућој претпоставци невиности".

"Адвокатски тим се такође пита да ли је министарка Рима Абдул Малак у позицији да учествује тако активно у лову на људе и у медијском линчу којем је изложен наш клијент", наводи се у саопштењу Депардјеових адвоката.

Снимци Депардјеа током његовог путовања у Северну Кореју 2018. године недавно су емитовани у једној популарној ТВ емисији, а на њима се види како глумац, током сусрета са женама даје неприкладне коментаре и прави гестове и звуке који опонашају сексуални чин.

"То ми је било одвратно", рекла је министарка културе, али је и истакла да није на њеном министарству да даје упутства о понашању, јер у Француској постоји "потпуна слобода стваралаштва".

Депардје је под истрагом од децембра 2020 после тужбе глумице Шарлоте Арну, која тврди да ју је крајем августа 2018 он двапут силовао у свом париском дому.

Отада га је још десетак жена оптужило у јавности, укључујући глумицу Елен Дарас, која против њега поднела тужбу 10. септембра за сексуални напад.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести