Гран при у Нишу припао Ненаду Јездићу

НИШ: Гранд при Наиса за најбоље глумачко остварење припало је вечерас Ненаду Јездићу на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети у Нишу.
j
Фото: Youtube Printscreen

Јездић је награду добио за улогу Кашике у филму "Викенд са ћалетом".

Ја сам вечерас срећан, радостан, весео, поносан али не и горд. Вечерас се радују моји пријатељ и породица...Моја радост и срећа ове вечери била би чин себичлука и егоизма а да се са посебном захвалношћу не сетим свих људи који су радили филм ''Викенд са ћалетом''..., рекао је Језић примајући награду.

Јездић је посебно захвалио "фантастичном сценаристи и одличном редитељу" Мирославу Момчиловићу, нагласившио да награду дели са својим глумачким партнером из филма Банетом Видаковићем.

Царица Теодора Тамари Драгићевић, Цар Константин Милану Марићу

Награда за најбољу мушку улогу Цар Константин додељена је Милану Марићу за улогу "Томе" у истоименом филму.

Марић је напоменуо да је много срећан што је добио награду за улогу у филму "Тома" баш у Нишу.

Овај фестивал припада глумцима, а чувате га ви, казао је Марић и потом честитао свим колегама који су добили награде на фестивалу.

Награда "Царица Теодора" за најбољу женску улогу припала је вечерас глумици Тамари Драгићевић на Фестивалу глумачких остварења Филмски сусрети у Нишу.

Драгићевић је награду добила за улогу певачице народне музике Силване Арменулић у филму "Тома" редитеља Драгана Бјелогрлића.

Направали смо филм о души и уткали у њега своју душу, емоцију и љубав. И заиста, овај лик сам правила из душе и то сам осећала све време, рекла је Драгићевић примајући награду.

Гордан Кичић добио Мандину награду

Награда "Милорад Мандић Манда" за најбоље остварену комичну улогу припала је Гордану Кичићу за улогу Вељка у филму "Реална прича".

Веома сам срећан зато што сам добио награду. Можда ми је ово најсрећнија награда коју сам икада добио, зато што је Манда увек делио срећу међу колегама и приватно, рекао је Кичић примајући награду.

Кичићу је награду завршне вечери фестивала на Летњој позорници Нишке тврђаве уручила Мандићева супруга гумица Анастасија Мандић.

Марковић и Кузмановић најбољи епизодисти у Нишу

Награда за најбољу женску епизодну улогу припала Сањи Марковић, а за најбољу мушку епизоду Андрији Кузмановићу, обома за филм "Тома".

Пуно вам хвала на овоме, стварно! Дивни сте, рекла је кратко Марковић примајући награду за улогу Гордане, треће супруге певача и композитора народне музике Томе Здравковића.

Са завршне вечери фестивала одсутни Кузмановић награђен је за улогу менаџера Дрде у биографском филму о музичару, који је режирао Драган Бјелогрлић.

Повеља за изузетну женску улогу за Анђелку Прпић

Повељом за изузетну жанску улогу награђена је Анђелка Прпић, док је то признање у мушкој конкуренцији отишло у руке Ивана Томића за улогу у филму "Не играј на Енглезе''.

Томић је казао да је пресрећан што је играо у филму ''који се дуго борио да угледа мрак биоскопа".

Феђи Штукану награда за најбољег страног глумца

Специјално признање жирија припала је ансамблу филма "Оаза", док је награда за најбољег страног глумца фестивала припала Феђи Штукану за улогу у филму "Нечиста крв-Грех предака".

Награда за најбољу дебитанстку улогу на фестивалу припала је Вукашину Матовићу за улогу у остварењу "Једини излаз".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести