Инцидент на сету филма Rust није једини пропуст Дејва Холса

САНТА ФЕ: Асистент редитеља филма ‘‘Rust’‘, који је глумцу Алеку Болдвину предао пиштољ реквизит пре фаталне пуцњаве прошле недеље, отпуштен је из филмске продукције у којој је претходно био ангажован јер је у сличном инциденту с оружјем био повређен један члан екипе, саопштено је из је продуцентске куће филма ‘‘Rust’‘.
film
Фото: AP Photo/ Jae C. Hong

Дејв Холс је био ангажован као помоћник редитеља на снимању филма “Freedom’s Path” 2019. године, када је пиштољ „неочекивано опалио“ на сету, након чега се један члан тонске екипе повукао због оштећења слуха и зауставио целу продукцију, саопштила је данас продуцентска кућа ‘‘Rocket Soul Studios’‘.

Члана тонске екипе прегледао је лекар на сету и саветовао му да потражи специјалистичку медицинску помоћ.

Повређени тонац се ипак вратио на снимање неколико дана касније, али након тог догађаја Холс је отпуштен из продукције, саопштено је из ‘‘Rocket soula’‘.

„Холс је склоњен са сета одмах након што је дошло до неочекиваног опаљивања пиштоља, снимање није настављено све док он није физички напустио локацију, а тада је сачињен и поднет извештај о том инциденту“, наводи се у саопштењу.

Заплењена муниција, испитана одговорна лица за безбедност оружја

Према попису заплењених предмета који је објављен у понедељак, полиција је пронашла оно што су описали као расуту и муницију у кутијама на сету филма где је глумац Алек Болдвин случајно упуцао и убио кинематографе.

Власти нису навеле коју врсту муниције су заплениле на сету и да ли су у питању прави меци или ћорци, а једна од централних мистерија у убиству сниматељке Халине Хачинс остаје какав је пројектил испаљен из пиштоља и како је тамо доспео, преноси Ројтерс.

Истражитељи се надају да ће форензичка анализа балистичких доказа расветлити та питања, рекао је у понедељак Хуан Риос, портпарол одељења шерифа Санта Феа.

Риос је навео да су истражитељи испитали Хану Гутиерес (24), која је била одговорна за безбедност оружја на сету, али нису изнели детаље.

У другом открићу, продуцентска кућа је саопштила да је асистент редитеља филма "Rust" Дејвид Холс, који је глумцу Алеку Болдвину предао пиштољ реквизит пре фаталне пуцњаве прошле недеље, отпуштен је из филмске продукције у којој је претходно био ангажован, јер је у сличном инциденту с оружјем био повређен један члан екипе.

Дејв Холс је био ангажован као помоћник редитеља на снимању филма “Freedom's Path” 2019. године, када је пиштољ „неочекивано опалио“ на сету, након чега се један члан тонске екипе повукао због оштећења слуха и зауставио целу продукцију, саопштила је продуцентска кућа "Rocket Soul Studios".

Камерман који је учествовао на снимању филма током којег је Алек Болдвин смртно ранио директорку фотографије Халину Хачинс и повредио редитеља Џоела Соузу, рекао је да је глумац иначе био опрезан са оружјем и да му је речено да је пиштољ реквизит „безбедан“.

Болдвину је био дат сценски пиштољ и речено му је да није напуњен, наводе власти Санта Феа у судским документима.

Више медија и друштвених мрежа изразило је забринутост у вези са безбедносним протоколима на снимању нискобуџетног филма, док је сам камерман рекао да је сниматељска екипа имала проблема са продукцијом, укључујући са плаћањем и становањем, а шест особа напустило снимање филма.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести