Козје уши данас у Сава Центру, сутра у Арени Синеплекс

БЕОГРАД: Дугометражни играни филм „Козје уши“ настао по истоименом роману Владиславе Војновић, у режији Марка Костића, биће премијерно приказан данас у Сава Центру, сутра у новосадском биоскопу Арена Синеплекс, а од 27. априла биће на репертоару биоскопа широм Србије и региона.
kozje usi gorica popovic
Фото: Youtube Printscreen

“Козје уши“ је дирљива прича о борби баке Стојанке са суровом данашњицом и свим притисцима друштва у којем живимо.

Главну јунакињу, коју је тумачи Горица Поповић, стицајем околности из града и студија давне 1968. године, живот је вратио у родно село и сада у својим шездесетим годинама, у јужном Банату одгаја унуке, 14-годишњу Софију и осмогодишњег Стевана, чији су родитељи отишли у иностранство трбухом за крухом. 

Стојанка се не уклапа у типичан сеоски миље, па ће њен карактер у судару са средином у којој живи дати много повода за смех, а филм чини низ занимљивих ситуација јер Стојанка покушава да преживи како зна и уме. 

Син и снаја не шаљу паре, а и ретко се јављају, па она кроз низ трагикомичних ситуација, покушава да купи унуци нове патике, унуку жељени бицикл, поправи кров на кући који прокишњава, заради гледајући у шољу, намештајући ишчашене руке и ноге, остављајући замке за зечеве у шуми... 

Поред Горице Поповић, играју Слободан Ћустић, Никола Којо, Милица Спасојевић, Сергеј Трифуновић, Бранислав Трифуновић, Горан Радаковић, Анђелка Прпић...

Филм је сниман у Белој Цркви и околини.

Директор фотографије је Милош Спасојевић, монтажери Алмир Кеновић и Петар Јаконић, сценограф Дејан Анђелковић, музику потписује Александар Хабић, а костимограф је Борис Чакширан.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести