Кустендорф на Мокрој Гори од 25. до 29. јануара

МОКРА ГОРА: Шеснаести филмски и музички фестивал Кустендорф, враћа се у свој зимски термин и одржаће се од 25. до 29. јануара 2023. године на Мећавнику, Мокра Гора.
к
Фото: Youtube Printscreen

Међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, чији је оснивач награђивани редитељ Емир Кустурица, један је од ретких фестивала у свету на коме је на сваком кораку видљива размена енергије младих и искусних уметника, а који угошћава прослављене ауторе, глумце и музичаре, те бројне младе филмске ауторе и студенте филмских школа из целог света, као и друге еминентне госте из света филма.

Како подсећа К1инфо, Кустендорф је до сада угостио реномиране ауторе, глумце и музичаре, бројне младе филмске ствараоце и студенте филмских школа из целог света, као и друге истакнуте госте из света филма...

Уважени гости, међу којима су Паоло Сорентино, Мет Дилон, Лав Дијаз, Никита Михалков, Џони Деп, Жак Одиард, Џим Џармуш, Одри Тоту, Гаел Гарсија Бернал, Моника Белучи, Алексеј Балабанов, Андреј Кончаловски, Матео Гароне, Рубен Естлунд и многи други, били су на Кустендорфу.

Филмски и музички фестивал одржава се сваке године у јануару на Мећавнику. Поред великог броја истакнутих аутора и студената из целог света, Кустендорфу присутвују и представници бројних медија из земље и иностранства.

Због изузетне атмосфере, фестивал се, према мишљењу једног од најчитанијих филмских портала у Америци, Мувимејкера, три пута нашао међу најбољим светским фестивалима које бирају реномирани филмски радници: сценаристи, редитељи, продуценти, критичари итд...

Програм 16. Кустендорфа биће објављен ускоро на конференцији за медије.

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести