Милосављевић: Волео бих да радим наставак "Тајкуна"

БЕОГРАД: Редитељ Мирослав Терзић и сценариста Ђорђе Милосављевић учестовали су на трибини „Путеви новца и моћи - савремено српско друштво у серији Тајкун“ која је одржана данас у Дому омладине, као део циклуса "12 гневних филмова“.
milosavljevic
Фото: Đorđe Milosavljević, foto. Zoutube Printscreen

Публика је имала прилику да прву сезону погледа током ванредног стања и пандемије, а према речима аутора, постигла је велики успех и гледаност, те да постоји жеља за писањем наставка, али као засебне приче.

Терзић је казао да су га многи питали да ли је Владан Симоновић, главни лик кога тумачи Драган Бјелогрлић, неко од тајкуна из реалног живота, али он је нагласио да је неминовно да његов живот прати нашу стварност, али да је на крају испао “свако од њих и нико од њих”.

“Драго ми је што смо успели да негативног лика учинимо допадљивим и да га публика заволи иако је цела прича око њега врло мрачна, прљава, мочварна. У нашој серији скоро да не постоји позитиван лик”, казао је Терзић.

Фото: Miroslav Terzić, foto: Youtube Printscreen

Коментаришући рад на серији, истакао је да је желео да темпо буде спорији како би се обратила пажња на стања ликова, јер су она “мало заступљена у нашим серијама јер се углавном све своди на што више и брже радње”.

Жеља им је била да се “Тајкун” издвоји у продукцијском и визуелном смислу, што сматрају да су успели захваљујући маестралном раду директора фотографије Радана Поповића.

Говорећи о гневу као теми трибине, Терзић је истакао да је нормално да у сваки свој рад утка део себе, те се кроз све његове пројекте прожима гнев као врста бунта према свакодневици.

“Не могу да побегнем од велике теме породице која покушава да живи у овом друштву и на чије поступке утичу околности које се догађају око њих. Сматрам да бисмо били без идентитета када се не бисмо бавили и суочавали са свакодневицом”, сматра редитељ, напомињујући да је желео и кроз серију да то покаже.

Милосављевић је открио да би волео да ради на наставку “Тајкуна” али као потпуно засебну причу у истом свету.

“За сада немам ништа званично да кажем, једино да постоји жеља за тим. Прича о Симоновићу је рађена као целина и завршена прича, писао сам тај лик баш за Бјелу и заиста сам задовољан. Нова прича би се бавила другима али у свету Тајкуна”, каже сценариста.

Фото: Youtube Printscreen

Посебна чар била им је, како кажу, “нови моменат” са друштвеним мрежама јер су могли да прате коментаре великог броја гледалаца.

“Леп је осећај када толико непознатих људи искрено критикује твој рад, а још лепши је био што је већина била задовољна. За аутора је веома важан тај “фидбек””, казао је редитељ.

Додао је да је највећи успех “Тајкуна” што је привукао и окупио целе породице испред телевизора.

“Окупљање целе породице због неке серије је давно заборављена ствар, зато ми је највећа част што је то наша серија успела, поготово јер је у питању трилер са елементима породичне драме, а не пучка забава”, признао је Терзић.

Трибину су водили Зоран Јанковић и Ђорђе Бајић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести