Мишел Јео у потрази за новим изазовима, можда и као продуцент

КУАЛА ЛУМПУР: Глумица Мишел Јео рекла је данас да, након освајања Оскара, тражи нове изазове и наводи да је потенцијално занима и улога продуцента.
m
Фото: Tanjug (AP Photo/Vincent Thian)

Ова 60-годишњакиња постала је прва жена из Азије која је добила Оскара за најбољу глумицу за улогу власнице перионице у филму "Све у исто време", којем је припало укупно седам награда, укључујући и ону за најбољи филм, пренео је АП.

Јео се вратила у своју родну Малезију да прослави мајчин рођендан, а на конференцији за новинаре поновила је да је њена победа у такмичењу за Оскара "светионик наде за азијске жене".

То нам показује да се може и сви ви то можете, иако је то била вожња ролеркостером, која је почела прошле године, нагласила је она и додала да је то била година "незнања, наде, жеље".

Она је рекла је да је благословена што је могла да ради на различитим филмовима и са "прогресивним филмским ствараоцима".

Могла сам да се борим за оно у шта заиста верујем — представљање, различитост и посебно оснаживање жене, истакла је Јео и додала да одбија да буде сврставана у стереотипне улоге, као и да верује у померање оквира у својој каријери.

Напоменула је да није заинтересована за режију и да ће можда поново постати продуцент.

Режисери немају живот, а ја га превише волим, али продуцирала сам раније и сада могу поново да почнем да радим тај посао, навела је она истакла да у њеном случају глума "није посао, већ је заиста страст"

Азијска глумица рекла је да ће се вратити у Лондон, како би завршила снимање филма "Вицкед", дводелне филмске адаптације бродвејског хит мјузикла у режији Џона Чуа.

Јео је започела своју каријеру у Хонг Конгу пре него што је постала холивудска звезда.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести