Момчиловић завршио снимање филма "Викенд са ћалетом"

БЕОГРАД: Током протеклог лета, редитељ и сценариста Мирослав Момчиловић снимио је свој нови филм "Викенд са ћалетом", саопштили су из Филмског центра Србије.
1
Фото: Tanjug

У питању је драма са елементима комедије, у којој главну улогу тумачи Ненад Јездић, и чија се премијера очекује следеће године.

Филм "Викенд са ћалетом" добио је подршку Филмског центра Србије у категорији "суфинансирање жанровски одређеног целовечерњег играног филма са комерцијалним потенцијалом", уз образложење да се ради о "топлој, емотивној причи о сусрету два потпуно различита света".

Након сазнања да је тешко болестан и да му је од живота остало још неколико недеља, средовечни београдски криминалац Кашика жарко пожели да проведе викенд са Огњеном, једанаестогодишњим сином из претходног брака.

Кашика покушава да по убрзаном курсу у сина утисне све оно што он сматра важним за живот и преживљавање на улици, и да истовремено из малог истера све оно што је по његовом мишљењу мекано, слабашно и девијантно.

Сценарио и режију филма потписује Мирослав Момчиловић, познат по филмовима "Седам и по", "Чекај ме, ја сигурно нећу доћи", "Смрт човека на Балкану", "Смрдљива бајка"... Продуцент је Игор Турчиновић, а филм је настао у продукцији Бригаде, у сарадњи са Филмским центром Србије и компанијом Унитед Медиа.

Најважније улоге тумаче Ненад Јездић, Васа Вранеш и Бранко Видаковић.

Директор фотографије "Викенда са ћалетом" је Далибор Тонковић, сценограф је Борис Дехељан, а костимографкиња је Јелена Петровић.

Филм је сниман у периоду од 29. јуна до 15. августа на Новом Београду, Београду Земуну, Бешанији, Сурлину, Јаково, Космај и Сопот. Монтажер је Петар Јаконић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести