На Фесту класици који су обележили историју фестивала

БЕОГРАД: На предстојећем, 49. издању Међународног филмског фестивала - Фест који ће бити одржан од 2. до 11. априла, једна од програмских целина биће посвећена култним филмовима који су обележили претходне едиције фестивала, најавили су организатори.
fest
Фото: Promo

У оквиру селекције "ФЕСТ-ових 50", у великој дворани Сава Центра биће приказано девет остварења: "Одисеја у свемиру" Стенлија Кјубрика, "Лимени Добош" Фолкера Шлендорфа, "Смрт у Венецији" Лукина Висконтија, "Змијско Јаје" Ингмара Бергмана, "Поноћни каубој" Џона Шлезингера, "Андреј Рубљов" Андреја Тарковског, "Тристана" Луиса Буњуела, "Борсалино" Жака Дереја и "Бети Блу" Жан Жака Бенеа.

Међународни филмски фестивал - ФЕСТ се ове године одржава под слоганом "Повратак у будућност", са намером да као највећа и надалеко позната филмска манифестација у земљи и региону, допринесе поновном оживљавању биоскопских платна и повратку филмске публике у биоскопе.

Организатор је Центар београдских фестивала (ЦЕБЕФ), под покровитељством Града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања.

ФЕСТ ће ове године бити одржан уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Кризног Штаба за сузбијање заразне болести ковид-19.

Организационом тиму фестивала је приоритет здравље и безбедност како публике, тако и гостију и фестивалског тима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести