На Палићком филмском фестивалу уручене АФИФС награде

ПАЛИЋ: Ауторима филма "Да ли сте видели ову жену" и копродуцентима "Снега и медведа" вечерас су уручене награде Асоцијације филмских фестивала Србије (АФИФС) на Фестивалу европског филма Палић.
Танјуг/Владимир Спорчић
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

На Летњој позорници у Палићу, редитељима "Да ли сте видели ову жену" Душану Зорићу и Матији Глушчевићу, као и продуценткињи Чарни Вучинић, уручена је АФИФС награда за најбољи домаћи филм између два фестивала, по мишљењу критичара српске секције Међународне федерације филмских критичара (FIPRESCI).

Председник огранка FIPRESCI Србије Божидар Зечевић је уручио АФИФС награду и копродуцентима Милошу Ивановићу и Андријани Софранић Шућур за мањинску копродукцију "Снег и медвед" (Кар Ве Аyи).

Српско-немачко-турска копродукција "Снег и медвед", мистерија смештена у руралну Турску, је деби редитељке Селчен Ергун, и биће приказана на Палићу у четвртак, након што је већ била на ФЕСТ-а, и фестивалима у Торонту, Маракешу и Анталији.

Директор фестивала Радослав Зеленовић уручио је, поводом јубиларног 30. Палића, специјална признања Реплику Палићког торња за дугогодишњу сарадњу некадашњем селектору програм "Паралеле и судари" и Млади дух Европе" Нилу Јангу.

Реплика Паличког торња је уручена и Моники Хусар за дугогодишње вођење фестивалске службе за односе са јавношћу, новинарки Јелени Лемајич за извештавање са Палића, као и новинару часописа НИН и старом сараднику фестивала Драгану Јовићевићу.

На Летњој позорници је четврте вечери фестивала потом приказан у Главном програму, али ван конкуренције филм “Ингеборг Бахман - Путовање у пустињу” редитељке Маргарете Фон Трота, а потом следи "Нула калорија" Џесике Хауснер.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести