Ненадић: Серија Тајна винове лозе велики тренинг за глумца

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" била је глумица Вања Ненадић која нам је говорила о представи "Дивље месо", раду у Београдском драмском позоришту (БДП) и серији "Тајна винове лозе".
nenadic
Фото: Youtube Printscreen

Ненадић игра у представи "Дивље месо", која је имала премијеру у априлу, а за сарадњу са редитељем Јагошем Марковићем, са којм је већ радила на "Сумраку Богова", каже да је "увек занимљива, узбудљива и плодоносна".

"Имали смо пробе доста дуго, једно пет месеци, али смо до резултата дошли врло брзо, јер Радош воли да постави улогу на првој проби. Играм Сару и стварно је та улога оставила неки траг у мени . Она је представник наше генерације, помало изгубљене и усамљене у потрази за љубављу и разумевањем, која има све, а нема ништа", рекла је Ненадић.

После петогодишњег искуства рада у Народном позоришту у Сомбору, где је ишла из пројекта у пројекат, Ненадић је постала део ансамбла БДП-а, у тренутку када ова кућа на челу са Југом Радивојевићем, њеним професором глуме, доживљава својеврсну ренесансу.

"Мислим да се у БДП дешава нешто о чему смо слушали од старијих колега годинама, како су они некада путовали по читавом свету. Мислим да смо ми то мало заборавли. Е, то се сада дешава код нас. Ви сте могли у једном тренутку да видите пет редитеља у позоришту који су из разних земаља", истакла је Ненадић.

Пошто је недавно поново заиграла у представи "БААЛ" Бертолда Брехта, у режији Словенца Диега Де Брее, Ненадић каже да је то пројекат који је глумце "доводио до разних рубова", а њој је у улози мале девојчице Јохане било "најтеже доћи до дечје чистоте коју смо сви заборавили".

Улогу у недавно емитованој првој сезони серије "Тајна винове лозе", Ненадић гледа као на "јако велики тренинг за глумца", због процеса интензивног снимања, али и форме, а о другој сезони није могла ништа више да каже осим да снимање почиње за месец дана и да ће бити још боља.

"Серија ''Тајна винове лозе'' је мени отворила нека шира врата. После ове серије видим више препознавања на улици и више осмеха које изазовем. Што је предивно", рекла је Ненадић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести