Нова тужба против Болдвина, сценарио није захтевао пуцање

ЛОС АНЂЕЛЕС: Члан екипе са снимања филма "Раст" Мејми Мичел навела је у тужби да према сценарију није било неопходно да се пуца из пиштоља током сцене коју је Алек Болдвин увежбавао, када је прошлог месеца убио сниматељку Халину Хачинс.
boldvin
Фото: Youtube Printscreen

Њен адвокат Глорија Олред потврдила је тужбу против Болдвина и других продуцената филма, објашњавајући да је одговорност за спречавање ове трагедије била и глумчева, преноси Ројтерс.

Супервизор сценарија Мичел у тужби наводи да је Болдвин требало сам да провери да ли пиштољ има бојеву муницију, а не да се ослања на тврдњу помоћника режисера да је револвер Колт 45 био безбедан за употребу.

“Према нашем мишљењу, Болдвин се играо руског рулета одлучивши да не провери да ли је пиштољ напуњен пре него што га је узео у руке“, казала је Олред.

У тужби пише да је сценарио предвиђао снимање три кадра, Болдвинових очију, мрље крви и Болдвиновог торза "док спушта руку до корица и вади пиштољ", али да се "нигде не помиње да из пиштоља треба да пуца Болдвин или било ко други".

Мичел тврди да је почињен напад, изазвано емотивно узнемирење и намерно наношење повреде, према извештају заснованом на копији судских докумената.

Пре тога је други члан екипе филма, који је прошлог месеца присуствовао кобној пуцњави током снимања једне од сцена, поднео тужбу против глумца Алека Болдвина и продуцента филма за несавесно понашање, а власти у Санта Феу и даље воде истрагу и до сада нису поднеле кривичну пријаву.

Сниматељка Халина Хачинс је убијена 21. октобра, а редитељ Џоел Соуза је рањен, када је Болдвинов пиштољ за који је се мислило да је безбедан испалио бојеви метак током снимања филма у Новом Мексику.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести