ОБЈАВЉИВАЊЕ НОМИНАЦИЈА ЗА ФИЛМСКЕ НАГРАДЕ ''ОСКАР'' Фаворити ''Опенхајмер'', ''Барби''...

ЛОС АНЂЕЛЕС: Номинације за награде америчке Академије, односно ''Оскар'', биће објављене касније данас, преноси Би-Би-Си.
oskar pixabay
Фото: pixabay.com

Након промене правила пре неколико година, која је усвојена са намером да више филмова добије номинације за награду за најбољи филм, сада може бити номиновано 10 филмова.

Претпоставља се да ће, поред филмова ''Опенхајмер'', ''Барби'', ''Јадници'', 'Killers of The Flower Moon'' и ''The Holdovers'', бити номиновани и ''Маестро'', ''Анатомија пада'', ''Интересна зона'', ''Прошли животи'' и ''Америчка фикција''.

Када је реч о номинацијама за награду за најбољу мушку главну улогу, највећи фаворити су Килиан Марфи за улогу физичара Џеја Роберта Опенхајмера у истоименом филму, Бредли Купер за улогу Леонарда Бернштајна у ''Маестру'', Џефри Рајт за улогу писца у ''Америчкој фикцији'', Зак Ефрон за улогу у ''Гвозденим канџама'' и Ендру Скот за улогу у ''Сви наши странци''.

Што се тиче номинација за главну женску улогу, очекује се да буду номиноване Марго Роби за ''Барби'', Ема Стоун за ''Јадници'', Лили Гледстон за ''Killers of the Flower Moon'', Сандра Хулер за ''Анатомију пада'' и Кели Малиган за улогу у ''Маестру''.

Трку за номинације за најбоље споредне глумце предводе Роберт Дауни Џуниор за ''Опенхајмера'', Рајан Гослинг за ''Барби'', Марк Рафало и Вилијем Дефо за филм ''Јадници'', као и Роберта Де Нира за ''Killers of the Flower Moon''.

Сматра се да ће најнеизвесније бити номинације за награду за режију, пошто се претпоставља да ће неки бивши Оксаровци, попут Мартина Скорсезеа (''Killers of the Flower Moon) и Кристофера Нолана (''Опенхајмер'') бити номиновани, а очекује се да ће номинације добити и Грета Гервиг за ''Барби'', Џонатан Глејзер за ''Интересну зону'' и Јоргос Лантимос за ''Јадници''.

Очекује се да за награду за најбољу музику у филму буду номиновани извођачи песама из ''Барби'' - Били Ајлиш за песму ''What Was I Made For'', Дуа Липа за ''Dance the Night'' и Рајан Гослинг за ''I am Just a Ken'', али пошто највише две песме из истог филма могу бити номиноване, сигурно је да једно од њих неће бити номиновано.

Издваја се, такође, и Оливија Родриго са песмом ''Can't Catch me Now'' из ''The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes''.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести