Од Бонда, с љубављу: Који глумци су га волели, који мрзели

Обожаваоци приче о британском тајном агенту Џејмсу Бонду с нестрпљењем очекују нови наставак са Данијелом Крејгом у главној улози.
e
Фото: pixabay.com

 Филм и даље изазива велико интересовање нарочито након скандала око тога ко ће га режирати и Крејгових премишљања да ли да још једном буде 007.

Међутим, око франшизе се увек дизала помпа па чак и неколико деценија уназад, пише ЦДМ.

Многима омиљени Бонд, Шон Конери, каже да је мрзео ту улогу.

“Требало би га убити”, рекао је једном приликом када су га упитали да ли му се смучило више да пије мартини и јури женске. Након снимања филма “Yоу онлy ливе тwице” рекао је да се осећао као да живи у акваријуму.

“Под притиском. Желио сам да завршим с Бондом. Потпуно сам се идентификовао с ликом и то ме је умарало и на крају постало досадно”. Рекао је да је то крај, а онда поново “наручио мартини” у филму “Дијаманти су вечни”. Да ли се покајао?

“Увек сам мрзео Џејмса Бонда. Волио бих да га убијем”, оштар је био Конери.

Њега се вероватно не сећате, али када је Конери “правио паузу” аустралијски глумац Џорџ Лезенби, ускочио је у смокинг Џејмса Бонда у филму “У тајној служби Њеног Величанства”.

Студио му је понудио уговор за шест филмова о агенту 007, али га је од тога одвратио његов агент речима да би требало да прихвати улоге у вестернима.

“Причали су како неки тамо Клинт Иствуд узима пола милиона долара месечно да снима вестерне…”, рекао је Лезенби.

Легендарни Роџер Мур је некима бољи и од Шона Конерија и Данијела Крејга заједно. Он решио да је време да батали “тајну службу” оног момента када је схватио да је престар за Бонда.

“Имао сам 58 година када сам снимао филм. Био сам у одличној форми, али лице… уф. Тада сам помислио да Бонд изгледа као деда Бондовим девојкама и решио да је доста”, рекао је Мур.

Док су други мрзели улогу или од ње одустајали, један од њих је добио шут карту.

“Звала ме је Барбара Броколи. Плакала је. Рекла је ‘БИО си диван Бонд’. Изненадио сам се, али сам успио да кажем хвала, довиђења”, рекао је Пирс Броснан једном приликом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести