Оливера Катарина запевала Ђелем Ђелем у Кану

КАН: Пола века након премијерног приказивања, у Кану је у оквиру угледног официјелног програма „Кански класици“ приказан филм „Скупљачи перја“, Александра Саше Петровића.
jugoslav pantelic olivera katarina
Фото: Tanjug

Синоћњој пројекцији филма присуствовала је глумица Оливера Катарина, која је је на одушевљење присутних на пријему организованом у част поновне канске пројекције култног Петровићевог филма, запевала у свету и даље препознатљиву песму „Ђелем, Ђелем“.

Пуно емоција било је и у фестивалској дворани Буњуел, где су се публици поред Оливере Катарине обратили званичник Канског фестивала Жералд Дућаусој и директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић.

Непосредно пред пројекцију рестаурисане копије „Скупљача перја“, Оливера Катарина се у емотивном обраћању присетила колега са којима је стварала ово дело, те је синоћњу пројекцију посветила њима који нажалост више нису са нама.

Директор Југословенске кинотеке, Пантелић је изразио задовољство могућношћу да светска филмска публика сада поново има могућност да ужива у рестаурисаној копији овог правог ремек дела српске кинематографије. 

Пантелић се захвалио присутним члановима породице Александра Петровића, канским челницима, присутној легендарној глумици, продуцентској и дистрибутерској кући, те колегама из Југословенске кинотеке, која је заслужна за поновно приказивање филма на најпрестижнијем светском филмском фестивалу. 

Душасој и Пантелић су се на крају обраћања сагласили да је пројекција тек почетак будуце сарадње Канског фестивала и београдске Југословеске кинотеке.    

Оливера Катарина на свечаној пројекцији „Скупљача перја“ носила је зелену хаљину познатог српског креатора Игора Тодоровића. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести