Пала прва клапа филма Заспанка за војнике

БЕОГРАД: На локацији у Белој Цркви пала је прва клапа филма „Заспанка за војнике“ редитеља и косценаристе Предрага Гаге Антонијевића, који се бави темом Првог светског рата. 
film, freeimages
Фото: Freeimages

Млади глумци и статисти у улогама голобрадих војника, резервиста и сељака који су пошли у рат, почели су јуче снимање сценом регрутације и доласка у касарну. 

Глумац Марко Васиљевић, који тумачи историјску личност Стевана Јаковљевића, и Вук Јовановић који игра његовог ратног друга Александра, имали су сцену упознавања. Помоћ младим глумцима пристигла је од искусних колега Љубе Бандовића и Александра Ђурице.
У периоду који убухвата почетке “Великог рата”, непосредно пре церске битке, данашња сцена, која није хронолошки прва у филму, верно је са коњицом, топовима, униформама и наоружањем осликала Стеванов долазак у Пету топоџијску батерију. 

Уз мали узорак једне батерије и кроз призму свих њених јунака, филм ће сагледати страхоте рата и велике приче наших бораца. 
У филму играју и Александар Берчек, Иван Ђорђевић, Марко Гверо, Ненад Окановић, Радош Бајић, Никола Илић, Марко Павловић, Стефан Радоњић, Петар Кокиновић, Јован Гулан и други.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести