Пенелопе Круз: Осећам се као највећа срећница

ВЕНЕЦИЈА: Позната глумица Пенелопе Круз изјавила је после премијере најновијег филма Педра Алмодовара “Паралелне мајке” (“Мадрес паралелас”), којим је отворен 78. Венецијански филмски фестивал, да се осећа као највећа срећница због тога што са овим шпанским редитељем сарађује већ дуги низ година.
е
Фото: Youtube Printscreen

Према њеним речима, Алмодовар ју је и инспирисао да упише глумачку школу.

”После две године позвао ме је за улогу за коју сам била превише млада, али ми је рекао да ће написати једну посебно за мене”, рекла је Круз синоћ у Венецији.

Њена прва улога у његовом опусу је била у филму “Живо месо” (1997), а потом су уследиле и улоге у остварењима ”Све о мојој мајци“, “Волвер“, “Сломљени загрљаји”, ”Случајни љубавници“, ”Џулијета” и ”Бол и слава”.

У овом Алмодоваровом остварењу, у којем се он враћа темама женског универзума и мајчинства, Круз глуми четрдесетогодишњу Јанис која је одлучна да своју ћерку одгаја као самохрана мајка, баш као што су то пре ње чиниле њена мајка и бака. Она у породилишту среће адолесценткињу Ану која на сличан начин жели да све ради сама, а неколико месеци касније, биолошки тест показује колико су њих две заправо повезане”.

Алмодовар је потврдио да обожава Круз као глумицу, као и да се њих двоје међусобно разумеју и говоре истим језиком.

“Ја сам веома захтеван редитељ и она ми даје све што тражим од ње. Веома је лепа, таква је и на филму, али истовремено је и од поверења”, открио је Алмодовар.

Филм “Паралелне мајке” ће се са још 20 остварења такмичити у главном програму за престижног Златног лава.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести