Потресан говор младих аутора из Ирана на Кустендорфу

МОКРА ГОРА: Претпоследње вече такмичарског програма овогодишњег Кустендорфа обележио је потресан говор двојице Иранаца, младих ствараоца који су представили филм "The other ".
k
Фото: Tanjug/Kustendorf

Пред пројекцију филма они су замолили да говоре о "горућој ситуацији" у њиховој земљи и да замоле за солидарност према избеглицама.

Наша земља пролази кроз најтежи период. Захвални смо Србији што је примила толики број избеглица. Овом приликом замолили бисмо да примите и будете љубазни према онима који долазе, јер отићи у избеглиштво је најтежа одлука у животу, казали су Саман Хосеинпуор и Ако Зандкарими, који су били обучени у иранску народну ношњу.

Публика је узвратила срдачним аплаузом и подршком.

Вечерас ће посетиоци Кустендорфа погледати последњу групу филмова у такмичарском програму, а жири ће до сутра одлучити од 21 остварењу колико конкурише за Златно, Сребрно и Бронзано јаје.

Markus
17.01.2020 • 20:03
USA finansura naseljavanje migranata u EU.Ova dva lika su na njinom platnom spisku.Radi se o globalistima iz USA koji žele d umešaju nacije i vere radi težeg otpora njihovoj okupaciji EU i balkana
EUR/RSD 117.5780
Најновије вести