Премијера филма “Независне” са Киром Најтли 8. октобра у Комбанк Дворани

БЕОГРАД: Премијера новог америчког филма “Независне” са Киром Најтли у главној улози, биће уприличена 8. октобра у Великој сали Комбанк Дворане у Београду, на специјалном модном догађају.
e
Фото: Youtube Printscreen

Филмска прича је заснована на истинитим дешавањима иза кулиса избора за мис из 1970. године, који је променио слику западног модела лепоте, што је био важан догађај у историји борбе за женска права.

Инспирисани тим филмом и догађајем о коме говори, ово филмско вече биће организовано у сарадњи са модном кућом Селект где ће пистом прошетати манекенке и плус сајз модели.

Главни циљ модне манифестације је наглашавање важности поруке да жене не треба вредновати искључиво по изгледу и пропорцијама, као што је то било на избору за мис света 1970. године у Лондону, чији је домаћин био америчка легенда комедије Боб Хоуп.

Даме које ће прошетати пистом послаће важну поруку солидарности, разумевања и заједништва у борби која се тиче жена и друштва у целини.

Остварење “Независне” у режији Филипе Лоутхорп иначе је већим делом стварала женска екипа, а осим Кире Најтли, од познатијих глумаца су присутни Грег Кенир и Рис Ифанс.

Ово такмичење за Мис света било је једно од најгледанијих - са преко 100 милиона гледалаца.

Тврдећи да такмичење понижава жене, новоосновани Женски покрет за ослобођење упадом на бину пре 50 година стекао је славу преко ноћи, ометајући пренос уживо.

Победница такмичења није била фаворит из Шведске него Мис Гренаде, прва црна жена која је постала мис света.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести