Премијера Изгредника Дејана Зечевића 1. марта на Фесту

БЕОГРАД: Филм “Изгредници” Дејана Зечевића биће премијерно приказан 1. марта у Сава Центру, у оквиру 46. Феста, а од 8. марта биће на редовном репертоару биоскопа у дистрибуцији “Тарамаунта”.
izgrednici fest
Фото: Youtube Printscreen

”Изгредници” су прича о три студента који радећи на свом експерименту, покушавају да докажу да просторна деструкција - прављење нереда, временом доводи до социјалне деструкције - до појаве изгреда. 

Млада тројка не увиђа да им се хаос који изазивају за потребе пројекта полако увлачи и у животе. Губе дистанцу, а професор их оставља да се сами суоче са последицама.

Филм, снимљен у продукцији куће “Биберче”, рађен је по сценарију Ђорђа Милосављевића. 

Студенте играју Радован Вујовић, Марта Бјелица и Младен Совиљ, док њиховог професора тумачи Светозар Цветковић. 

У осталим улогама су Предраг Ејдус, Борис Исаковић, Бранка Шелић, Мирољуб Лешо, Милена Ђорђевић и Миодраг Драгићевић.

Продуцент филма је Николина Вучетић Зечевић, директор фотографије је Миладин Чолаковић, сценограф Зорана Петров, костимограф Лана Павловић, монтажери Лазар Предојев и Милена Предић, композитори Немања Мосуровић и Лука Славић, док је за маску и шминку била задужена Марија Ковачевић Јовановић.

Филм су подржали Филмски центар Србије, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање, а сниман је од децембра 2015. године на разним локацијама у Београду и Новом Саду.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести