Припреме за серију “Господар прстенова” увелико у току

Када је Џенифер Салке преузела улогу шефа Амазон студија почетком године, преузела је и њихов најскупљи и најишчекиванији пројекат: серију базирану на франшизи “Господар прстенова”, преноси Босонога.
е
Фото: Youtube Printscreen

Иако она није потписала тај мултимилионски уговор између Амазона и представника заоставштине Толкина, у потпуности се посветила томе да се инвестиција студија у Средњој земљи исплати креативно и финансијски.

Како преноси Варајети, Салке и њен тим тренутно траже писце који ће радити на сценарију.

Џенифер је изјавила да се ради о партнерству пре свега, те ће Толкинови представници бити укључени у све фазе развоја серије.

О томе како ће серија изгледати на малим екранима, Салке тврди да је још увек рано да каже било шта, али је била јасна да ће радња бити негде између оригиналне приче и вијерне адаптације.

“Не ради се о римејку филмова, већ о потпуно новој ствари. Биће нешто између. Није ‘Господар прстенова’ у којем не препознајете ништа, али неће бити ни потпуно познато. Дакле, ради се о оригиналу”, рекла је Џенифер.

Иако је Питер Џексон изјавио да неће радити на овом пројекту, Дедлајн је пренео да то можда није у потпуности тачно. Наиме, извори потврђују да Салке преговара о могућим улогама које би режисер хтио преузети. Џексон неће бити продуцент или режисер, али будући да су велике шансе да се део серије снима на Новом Зеланду, могуће је да ће искористити његов студио за визуелне ефекте.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести