Пуриватра напушта функцију директора Сарајево филм фестивала

САРАЈЕВО: Оснивач Сарајево филм фестивала Мирсад Пуриватра напушта функцију директора те манифестације, коју је вршио протеклих 27 година, саопштили су данас представници СФФ.
1
Фото: Youtube Printscreen

"Одлуку о промени позиције донео сам са искреним уверењем да је она исправна и за мене и за Фестивал... Верујем да ће ми моја одлука омогућити да се посветим неким идејама за које до сада нисам имао времена", изјавио је Пуриватра.

Он наводи да је изузетно поносан на резултате постигнуте у 27 година постојања фестивала.

"Кренули смо од нуле, у вриеме опсаде нашег града, а данас смо институција на коју са поштовањем гледају и на коју радо долазе филмски аутори и филмска индустрија регије и свијета", рекао је Пуриватра.

Наводи да то велико путовање није прошло без многих изазова.

"Уз тимски рад који је био наша препознатљивост свих ових година, изазове смо претварали у успешне пројекте, увек изнова постављајући и освајајући високе стандарде. Све ово време били смо посвећени својој мисији да откривамо, подржавамо и промовишемо домаће и регионалне филмске ауторе и индустрије", истакао је Пуриватра.

Он додаје и да је као директор СФФ "имао велику част и задовољство да угости најбоље босанскохерцеговачке и регионалне филмске ауторе, али и неке од најзначајнијих филмских стваралаца данашњице који су постали својеврсни амбасадори СФФ и самог Сарајева."

Пуриватра ће од сада обављати функцију председника Удружења "Обала Арт Центар", под чијим окриљем Сарајево филм фестивал делује, и радити на стратешком развоју ове манифестације.

На позицији директора СФФ наћи ће се његов ко-директор Јован Марјановић, за којег Пуриватра наводи да је "дете фестивала."

"Придружио нам се као деветнаестогодишњак, растао је уз Сарајево филм фестивал и показао истински талент за креативну индустрију... Завршио је престижне школе и направио одличну пословну мрежу у свету филмске индустрије и верујем да ће бити изврстан вођа који ће водити Фестивал у правом смеру“, навео је Пуриватра.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести