Радоњић: "Јужни ветар: Убрзање" је биоскопски блокбастер

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала "Танјуг Рефлектор" био је глумац и продуцент Миодраг Радоњић која је говорио о својој улози у филму "Јужни ветар: Убрзање", и односу према претходном првом филму редитеља Милоша Аврамовића.
ј
Фото: Youtube Printscreen

Радоњић је рекао да је први филм "Јужни ветар" (2018) био привукао људе различитих узраста, занимања и интересовања, што је за ауторе био "велики комплимент", док тек треба да се види како ће други филм искомуницирати са публиком, јер је потпуно другачији.

Према његовим речима, "Убрзање" је жанровски померено ка акционој авантури, мада и даље постоје елементи крими трилера, али је филм у ритму и динамици убрзан.

Радоњић је рекао да је у наставку његов лик Баћа "постављена као нека врста ''комик рилиф'' јунака, ко у драми и напетој ситуацији својим хумором и опаскама олакша читаву ситуацију и даје прилику публици да продише од тензије у причи".

То је увек незгодан глумачки задатак. Кажу да је најтеже насмејати публику. Има доста истине. Видећемо како сам то урадио. До сада сам добио неке добре реакције на три фестивала где сам могао да ослушнем, рекао је глумац.

Радоњић је оценио да ће у "Јужном ветру: Убрзању", чије је биоскопско приказивање почело пре неколико дана, "ритам и брзина пријати публици".

То једна биоскопска вожња у холивудском маниру. Верујем да то људи за овај филм и очекују. Мислим да је свима јасно да је ово биоскопски блокбастер. Тако је постављан и прављен, закључио је Радоњић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести