Разматра се одлагање додела Оскара 2021.

ЛОС АНЂЕЛЕС: Академија Филмске уметности и науке разматра могућност одлагања церемоније 93. доделе Оскара која је заказана за 28. фебруар 2021. године, преноси Варајети.
e
Фото: pixabay.com

Извори који су проговорили под условом загарантоване анонимности рекли су да је све и даље у домену размишљања.

"Церемонија ће вероватно бити одложена", рекао је један од добро информисаних извора за "Варајети".

Међутим, та особа је упозорила да детаљи, укључујући потенцијалне нове датуме, још нису у потпуности размотрени или формално предложени.

Истовремено, други извор каже да је датум на АБЦ-у тренутно непромењен.

Када су у априлу најављене нове привремене промене правила за добијање Оскара због епидемије корона вируса, председник Академије Дејвид Рубин рекао је да је прерано да се зна како би се пренос доделе Оскара 2021. могао променити услед пандемије.

"Немогуће је да се зна шта ће се дешавати. Знамо да желимо да прослављамо филмска остварења, али не знамо у којој ће то тачно бити форми", казао је том приликом.

Према уобичајеним правилима, филм мора да има седмодневну екранизацију у биоскопима у Лос Анђелесу да би се квалификовао за добијање награде Оскар.

Ипак, за ову годину, филмови који су дигитално објављени могу да се квалификују уколико је студио првобитно планирао биоскопско приказивање.

"Мислим да сви саосећају са режисерима и ту смо да подржимо наше чланове и филмску заједницу. Има смисла када заправо не знамо шта ће се догађати у погледу расположивости биоскопског приказивања... Морамо да направимо изузетке само за ову годину и за то време када биоскопи нису отворени, тако да се велика филмска дела ипак могу видети и прославити", рекао је Рубин.

Нове промене правила подразумевају и омогућавање да се екранизације квалификоване за Оскара одржавају у Њујорку, Чикагу, Мајамију, Атланти и другим деловима уместо, као што је био случај до сад, само у Лос Анђелесу.

Академија је одбила да коментарише нове наводе и и даље није јасно да ли ће одлагање Оскара такође значити да ће Академија дозволити филмовима који су објављени након истека рока да се квалификују за Оскара 2021. године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести