Ристовски: Тешко је играти себе самог...

ПУЛА: „Милош Радовић је писао ову улогу за мене и мислио сам да ћу лако да је одиграм, али се испоставило да је играти себе веома тешко, признао је глумац Лазар Ристовски на конференцији за медије, након новинарске пројекције филма "Дневник машиновође" у Кину Вали у Пули.
lazar ristovski BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Цењени глумац и продуцент напомиње да се запрепастио када је видео прву верзију филма. 

"Питао сам Милоша да ли је могуће да сам то ја, а он ми је одговорио да сам много гори. Илија којег играм у филму је стално намргођен. Тако и ја у животу. Нисам љут, него је то нека врста сталне концентрације и на живот и на посао. Илија је такође ужасно концентрисан на живот, јер га је прошли живот у којем му је умрла жена, коју је волео, издао и оставио на њега велики траг. Илија се сада брине о својим ближњима, а и цео свет носи на својим леђима без потребе", тумачио је Ристовски. 

Наш познати глумац истиче да се у његовом редитељском филмском првенцу "Бело одело" јунаци непрестано љубе. 

"Не по једном или два или три, него пет пута. Мислим да сам у том филму своју фрустрацију завршио. У реалном животу, страшно презирем то што се људи цмачу на улици. Ми у Србији три пута, у Хрватској два пута а у Италији пет и више пута, колико год хоћеш. За мене је то одраз примитивизама. Шта ћемо, ту смо где смо...", казао је кроз смех Ристовски. 

За њега нема дилеме да је копродукција једини излаз за кинематографије у региону.

"Моја продуцентска кућа Зилион филм и хрватска Интер филм направиле су шест или седам оставрења која су приказана на свим светским фестивалима. Надам се да ће то бити случај и са филмом "Пијавице", који је већ снимљен. 

Редитељ је Драган Маринковић, а сценарио су заједно написали српски писац Давид Албахари и Драган Маринковић", казао је Ристовски. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести