РУСИ НЕЗАДОВОЉНИ Планирају своју верзију серије Чернобиљ

ХБО-ова мини серија "Чернобиљ" постала је глобални хит, али не и у Русији где је покренут прави мали рат против ове серије.
cernobil, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Наиме, руска телевизијска мрежа већ је најавила да ће снимати своју верзију серије "Чернобиљ" која ће бити заснована на претпоставци да је ЦИА послала агента у Чернобил како би извршио саботажу.

The Moscow Times пише да су руски медији који су уско повезани с Владимиром Путином критиковали серију "Чернобиљ" која је у Русији постала национална сензација, иако је доступна само путем интернета.

Новинар најпопуларнијих руских новина тврди да серија "Чернобиљ" не представља догађаје веродостојно те да карикира истину.

"Конкуренти користе ову серију да окаљају слику Русије као нуклеарне силе", рекао је.

Водитељ ТВ канала Rossia 24 Станислав Натанзон рекао је да серији "Чернобиљ" недостају једино медведи и хармонике. Оптужио је ауторе серије да су лагали да руске власти нису хтеле признати своју грешку реферирајући се на чланак Валерија Легасова у којем је 1987. критиковао управљање нуклеарном индустријом, а који су тад објавиле водеће руске новине.

"Чињеница да је амерички, а не руски телевизијски канал испричао причу о нашим херојима извор је срамоте за медије наклоњене Кремљу", пишу руски медији.

Управо то је разлог због којег ће Руси направити своју телевизијску верзију ове приче која ће бити заснована на теоријама завере, преноси klix.ba.

У исто време, у остатку света серија "Чернобиљ" добија искључиво похвале. Већ је добила епитет "једне од најбољих серија у хисторији ХБО-а", а о њеној популарности говори и туристички бум у Чернобиљу који је уследио након почетка емитовања ове серије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести