ТЕОДОРА ДРАГИЋЕВИЋ О ФИЛМУ ХЕРОЈИ С ХАЛИЈАРДА: "Снимали смо у руднику где је било 50 степени"

Гошћа нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор била је глумица Теодора Драгићевић која је говорила о својој улози у филму "Хероји Халијарда", чија је београдска премијера 10. октобра у МТС дворани.
Танјуг/Јадранка Илић/Теодора Драгићевић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић/Теодора Драгићевић

Драгићевић је рекла да у филму редитеља Радоша Бајића игра Радмилу, која се заљубљује у америчког пилота, обореног 1944. године код села Прањане. Према њеним речима, у грађењу лика јој је било најзахтевније дочарати слободу коју Радмила има и "искреност у свакој емоцији".

"Нисам са села, ја сам из града, тако да је мени било много тешко да уђем у психологију некога ко све баца на сто. Ако смо у свађи ми смо до краја у свађи. Ако се волимо, стварно се волимо. Ако си ме издао, ти више за мене не постојиш", рекла је глумица.

Драгићевић је приметила да су у "Херојима Халијарда" вишеслојни ликови, односни српски сељаци амерички војници имају добре и лоше стране, и у одређеним су сукобима.

"Али на крају схватимо да кад рат удари по породици, неко умре или се деси велика несрећа, све остало је бесмислено", истакла је глумица.

Према њеним речима, филм је емотиван зато што говори о чину спашавања људи које никад ниси у животу видео, не говориш њихов језик, само желиш да им помогнеш, што је најдирљивије. Говорећи о изазовима снимања "Хероја Халијарда", Драгићевић се присетила да је филм сниман током лета, и да је било јако топло, а она је носила народну ношњу коју је костимограф Борис Чакширан направио вишеослојно.

"Морали смо да се шетамо по сунцу, мислим да је био најтоплији дан у години. Мени није било најтеже. Снимали су у једном руднику где је било 50 степени. Било је 100 статиста и сви су причали после како је било језиво. Свима је било теже него мени", приметила је глумица.

Драгићевић очекује приказивање треће сезоне серије "У клинчу", друге "Тајкуна", као и "Време смрти", док сада снима са једном шведском продукцијом.

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести