У ТАКМИЧАРСКОЈ СЕЛЕКЦИЈИ КАНСКОГ ФЕСТИВАЛА Звучна имена и филмови

У управо објављеној такмичарској селекцији предстојећег 77.Канског фестивала, који ће бити одржан од 14. до 25.маја, нашли су се филмови Френсиса Форда Кополе („Мегалополис“),Јоргоса Лантимоса („Kings Of Kindness“, са глумицом Емом Стоун), Дејвида Кроненберга („The Shrouds“), Пола Шредера („Oh Canada“), са Џејкобом Елордијем, Умом Турман и Ричардом Гиром), и Пaола Сорентина, међу 19 одабраних. 
e
Фото: Youtube Printscreen / Festival de Cannes

Уз ова најзвучнија имена, уврштена су остварења још неких, такође познатих редитеља. Али Абаси учествује са својим филмом „The Apprentice“, који говори о младим данима Доналда Трампа. Ту је и филм „Bird“ Андрее Арнолда, са Бери Коган и Жаком Одијаром, као и „Anora“ Шона Бејкера, америчког редитеља. На Канском фестивалу ће бити присутан и Кирил Серебрењиков, који представља свој нови филм „Limonov – The Ballad“.

Ван конкуренције, Кевин Костнер ће премијерно приказати први део „Horizon: An American Saga“, а Џорџ Милер дугоочекивани наставак „Furiosa: A Mad Max Saga“.

Кански фестивал отвара француска комедија „Le Deuxième Acte“ редитеља Квентина Дупјуа. У главним улогама су Винсент Линдон, Луи Гарел и Рафаел Кенар, који ће бити присутни. Филм ће бити приказан ван конкуренције као светска премијера на Кроазети, у уторак, 14. маја, а четвороделно остварење ће истог дана бити пуштено у француске биоскопе.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести