Вечерас почиње Филмски фестивал у Венецији: У трци за "Златног лава" 23 филма

ВЕНЕЦИЈА: Међународни филмски фестивал у Венецији (Мостра) почиње вечерас, а конкуренцији за награду "Златни лав" наћи ће се 23 остварења.
e
Фото: Youtube printscreen/ Harper's Bazaar UK

Поводом 80. година постојања фестивала у трци за престижну награду у овогодишњој конкуренцији биће остварења Лика Бесона, Бредлија Купера, Софије Кополе, Дејвида Фличера, Матеа Гаронеа, и осталих.

У такмичарском програму публика ће имати  прилику да погледа нови Бесонов филм "Убица" у коме ће главне улоге тумачити Мајкл Фасбендер и Тилда Свинтом, као и "Јаднике" (Poor Things) Јоргоса Лантимоса у фантастичној причи у којој ће Ема Стоун тумачити улогу жене коју враћа у живот бриљантни научник Годвин Бакстер.

Филм редитеља Едоарда Де Ангелиса "Comandante" понудиће истиниту причу о команданту италијанске подморнице у Другом светском рату који је од потапања спасао белгијске морнаре чије је брод торпедован.

Редитељ и глумац Бредли Купер представиће се публици филмом "Маестро" у коме ће главне улоге тумачити он и Кери Малиген.

Филм представља редитељски повратак Бредлија Купера након Оскаром награђеног филма из 2018. године  "Звезда".

У Куперовом биографском филму гледаћемо тешку брачну вратоломију легендарног композитора Леонарда Бернштајна у његове Супруге Фелисије Монталегре.

Мајкл Ман се ове године кандидовао са филмом "Ferrari" у коме ће бити испричана прича о бившем тркачу Енцу Ферарију, који покушава да спасе своју породицу и посао кладећи се на легендарну трку Миле Милиа.

Роман Полански ће представити своју црну комедију "Палата" смештену у отмени хотел у одмаралишту у Алпима, а Вуди Ален романтични трилер "Шанса".

Оба филма су изазивала контраверзе након фестивала у Кану.

 Директор фестивала Алберто Барбера је најављујући програм истакао да због штрајка холивуских глумаца многи чланови студијских продукција неће присуствовати, док се са друге стране нада изванредној посећености глумаца независних америчких продукција, којих је много.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести