“Викенд са ћалетом” видело 20.000 људи за недељу дана

БЕОГРАД: Нови домаћи филм “Викенд са ћалетом” увелико је постао хит чим се појавио у биоскопима, јер га је за само недељу дана погледало 20. 000 посетилаца, јавио је дистрибутер МегаЦом филм из Београда.
“Vikend sa ćaletom” videlo 20.000 ljudi za nedelju dana  Foto: promo
Фото: “Викенд са ћалетом” видело 20.000 људи за недељу дана Фото: промо

Ново остварење редитеља и сценаристе Мирослава Момчиловића са Ненадом Јездићем, Банетом Видаковићем и младим глумцем Васом Вранешом у главним улогама, кренуо је свој биоскопски живот од 29. октобра, а након Београда видела га је публика у већим градовима Србије - Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву.

Такође, филм је отишао у дистрибуцију и у Подгорицу, другим градовима Црне Горе, као и у Републику Српску.

Филм представља причу о сусрету оца и сина, средовечног београдског криминалца Кашике и 11-годишњег лепо васпитаног момка Огија, који за само један викенд покушавају да надокнаде све пропуштено, јер се нису видели 5 година.

Мелодрамска комедија већ има реплике које се препричавају „У животу или јашеш или те други јашу“,"Хоће клавир да те брани сутра кад те неко нападне на улици","Прво ћеш да научиш да се бијеш па ћеш онда да свираш клавир”, а њих углавном изговара насловни јунак Кашика.

О својој улози Јездић истиче: „Било ми је јасно од првог сусрета са сценаријем, да никада нисам имао овакву улогу у каријери, да нисам био део луђег и раскошнијег филма“.

Творац успешних филмова „Кад порастем бићу Кенгур“, „Седам и по“, “Чекај ме ја сигурно нећу доћи”, “Смрт човека на Балкану”, “Смрдљива бајка”, редитељ и сценариста Момчиловић донео је пред биоскопско платно још једну комичну причу, намењену широкој публици: „Желим да покажем однос њих двојице - сина, који се тек спрема да закорачи у свет и оца који је на заласку, у резимирању, турбулентог, наизглед луксузног, а у основи туробног, мучног и промашеног живота.

Али нити он може да врати живот уназад, нити дечак може да има другог оца, то је тај отац и то је тај живот, један једини“ , истакао је редитељ.

У осталим улогама наступају: Миодраг Мики Крстовић, Ања Алач, Борис Миливојевић, Катарина Радивојевић, Марко Гверо, и други, у продукцији кућа “Унитед Медиа” и “Бригада”.

Након приказивања у биоскопима, “Викенд” ће бити и у форми мини ТВ серије од 7 епизода.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести