Воларевић: Тек с филмом видеће се Томина величина

БЕОГРАД: Гост нове епизоде видео серијала "Тањуг Рефлектор" био је директор фотографије Горан Воларевић који је говорио о својим искуствима са снимања филма "Тома", о животу певача и композитора народне музике Томе Здравковића (1938-1991).
v
Фото: Tanjug (Jadranka Ilić)

Воларевић је подсетио да доста дуго сарађује са редитељем "Томе" Драганом Бјелогрлићем и да се њихов професионални и пријатељски однос развио дотле да не морају да комуницирају, јер се довољно добро знају да могу да ураде нешто са чиме ће бити задовољни.

Специфично у ''Томи'' је што сам овде имао интуитивни приступ. Раније сам више размишљао, а сада сам покушао да будем мало више емотиван. Вероватно ме је Тома као тема повукао. То је оно што је мени остало са снимања филма, рекао је Воларевић.

Према његовим речима, са "Томом" је сигурно направљен "неки мали помак, у шуми разних ствари које срећом настају последњих година, у телевизијској и филмској продукцији".

Воларевић је истакао да су чланови филмске екипе задужени за сценографију, костим, шминку и остало "стварно невероватан посао одрадили".

Мислим да се то види у коначном резултату. Суштински важна је изузетна посвећеност свих сектора који су учествовали, који су дали стварно више од свог максимума, нагласио је Воларевић.

Снимало се у Србији, региону и САД, у специфичним условима пандемије Ковид, који су "на моменте били поприлично непријатни", али се екипа морала прилагодити и живети с таквим околностима.

Један део филма је сниман у Чикагу који је био "добар и инспиративан", и остао је Воларевићу у јако лепом сећању, због наше дијаспоре, Американаца у екипи и добре енергије, која је постала "један битан и добар део филма".

Поштујем Тому, али нисам неки слушалац генерално. Суштински сам га упознао тек кроз снимање и мислим да је био фасцинантан човек и да ће тек са филмом ''Тома'' људи видети његову величину, истакао је синеаста.

Према његовим речима, Бјелогрлић је на "један изузетан, његов начин успео да прикаже Томин живот".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести