ВУК КОСТИЋ Досадило ми је да играм криминалце

Глумац Вук Костић ових дана снима филм и серију „Круна“ у режији Василија Никитовића, а како нам је ексклузивно открио, по први пут у каријери играће музичара Зеца, због којег је чак морао да научи да свира трубу.
2
Фото: Дневник/ В. Фифа

Двадесет година од комедије „Мала ноћна музика” који је снимао са Горданом Кичићем драго му је, како истиче, да ће га публика поново видети у филму који ће имати комичне тренутке, иако по жанру „Круна” није одређена као комедија, већ као музичка бајка са елементима трилера. Осим другачије роле, Вук је за потребе изградње овог карактера уронио и у другачији стајлинг, те смо га на снимању затекли са елегантним качкетом на глави и великим наочарима за вид на очима.  

– Добио сам прилику да необичним изгледом направим другачију улогу. Та промена ме као уметника веома радује, али и освежава мој досадашњи глумачки опус. Свима причам да је „Круна” један мјузикл, бајка и фантазмагорија, која је и смешна и тужна у исто време. Микс је различитих жанрова, животна је и приказује тешке животе успешних људи који су потекли из дома за незбринуту децу, а који су имали тешке животе, али, ипак, нису постали разбојници, већ их је музика спасла са тог њиховог пута који је предодређен на неку муку, чемер, црнину и криминал – прича за наш лист глумац Вук Костић и додаје да је на публици да суди овом филму и серији, али да ипак верује да ће им се свидети због музике. – Мислим да је то феноменално жанровско освежење за ово данашње време. Досадило ми је да играм у пројектима о криминалу, у којима сам окружен наоружањем, курвама, дрогом... Сад свирам трубу, уживам и вежбам.


Шеста сезона серије „Убице мог оца” од 18. фебруара

Вука Костића ћемо гледати и у новом, шестом делу серије „Убице мог оца”, која ће од 18. фебруара викендом од 21 час приказивати на телевизији Суперстар ТВ. Инспектор Александар Јаковљевић, којег Костић тумачи, наћи ће се овога пута у причи о коцки у којој ће се сусрести са новим јунацима - Ненадом и Лавом којима је коцка одавно постала центар света, а не забава.

Кроз различите догађаје а на крају и злочин, у 12 епизода видећемо како је врло лако прећи пут од „почетничке среће“, оправдања да се можда ради само о лошим данима до тога кад се кроз коцку губи све - не само материјално, већ и пријатељи и породица а на крају и глава. Поред Вука Костића у шестом делу гледаћемо и Славена Дошла, Милана Колака, Марка Јанкетића, Тихомира Станића, Миодрага Радоњића, Мирјану Карановић, Слободу Мићаловић и многе друге глумце. Сценарио потписује Наташа Дракулућ, а за режију је заслужан Милош Кодемо.


Како нам каже, сви га питају да ли му је тешко да за потребе ове улоге буде другачије одевен, али како истиче задовољство му је, те кроз смех додаје да наочаре које носи нису велике диоптрије, али да су необичне због дебелог стакла, па је људима занимљиво да га виде у потпуно другачијем издању, а не, као до сада, у улози опасног момка. Објаснио нам је, да је музика, као и у животима главних јунака филма и серије „Круна” важан део његове личности.

– Ја сам уметник и волим све врсте музике. Волим и џез, блуз, Р&Б, хип хоп и народну тамо где јој је место - у кафани, али публика ће видети да је музика у овом пројекту нешто што може да се слуша где год, ово није егзактно кафанска музика, ово бисте могли да слушате и док возите кола, док путујете, док сте у природи. Веома је шарена и занимљива. Несвакидашња је, у сваком случају, а публика ће, након биоскопског живота моћи да је слуша и на албуму Горана Бреговића 2024. године, који је и радио песме за наш филм и серију – открио нам је Вук Костић.  

Иначе, филм и серија „Круна” прате живот четворо музички надарених клинаца који осамдесетих беже из дома за незбринуту децу, јер им управа не дозвољава да певају и свирају. Много година касније њих четворо доћи ће до велике популарности и славе, а њихови завети из детињства биће заборављени. „Круна“ се реализује у продукцији Телекома Србија, Кинооко филма и 100 Strong Production, а премијера се очекује у октобру ове године.

Владимир Бијелић

фото: Вања Фифа

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести