Завршено снимање филма “Човек из Техногаса”

БЕОГРАД: Снимање крактометражног играног филма "Човек из Техногаса“ дебитанта Владимира Манчића, који потписује сценарио и режију, управо је завршено у Београду, саопштио је Филмски центар Србије.
film
Фото: komunikart.rs
Ново остварење, као и актуелна мини серија “Породица” Бојана Вулетића, приповеда судбину бившег председника Србије Слободана Милошевића, али у периоду пре него што је дошао на чело државе на којој ће остати више од 12 година, а главне улоге играју - Никола Ракочевић, Милош Ђуровић, Горан Шушљик и Иван Исаиловић.
Филм "Човек из Техногаса“ прати догађај из јануара 1970. године када се два директора предузећа “Техногас” - Слободан Милошевић (Никола Ракочевић) и Радоје Стефановић (Иван Исаиловић), спремају за пословни пут возом у Ниш.
Милошевић се противи, али ипак попушта под притиском генералног директора Ивана Стамболића (Милош Ђуровић).
У возу они расправљају о текућим питањима везаним за постројење у Нишу, где Стефановић проблемима приступа обавештено и дипломатски, док Милошевић нуди радикална и краткорочна решења.
Стефановић му тада саветује да не улази у политику.
Седамнаест година касније, 1987. у току је Осма седница ЦК СК Србије, на чијем челу је управо Слободан Милошевић, одакле све почиње, односно његов долазак на власт.
Радоје Стефановић, председник Привредне коморе, припада губитничкој струји Ивана Стамболића, председника Србије.
У паузи седнице, Милошевић убеђује Стефановића да одустане од говора.
Упркос претњама и обећањима, Стефановић ипак држи говор, што ће за њега значити политичко самоубиство.
Редитељ и сценариста ове психолошке драме Владимир Манчић добио је подршку од Филмског центра Србије на конкурсу за краткометражни играни филм 2019. године.
Продуценти филма су Никола Пантелић и Ива Ристић испред куће “iManagefilm d.o.o.”, док ауторску екипу чине - директор фотографије Бојан Ракић, сценограф Никола Николић, костимографкиња Драгица Лаушевић и други.
EUR/RSD 117.2038
Најновије вести