Zillion Лазара Ристовског и турски Videomite партнери

Zillion Филм из Београда на челу са Лазаром Ристовским најавила је ново партнерство са Videomite, водећом турском компанијом за дистрибуцију ВОД (Video on Demand) и прикупљање YouTube садржаја
lazar ristovski, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Једна од највећих продуцентских кућа у Србији Zillion Филм из Београда на челу са Лазаром Ристовским најавила је ново партнерство са Videomite, водећом турском компанијом за дистрибуцију ВОД (Video on Demand) и прикупљање YouTube садржаја.

Уз помоћ Видеомите из Истанбула Зиллион Филм ће направити свој обимни каталог филма доступан глобално на водећим светским платформама као што су Amazon Prime, Google Play, Apple TV и њиховом YouTubе каналу.

“Разлог за партнерство са Видеомите је што имају скоро 10 година искуства у управљању садржајем највеће турске продукцијске куће и ТВ канала”, објаснио је Ристовски.

Дилек Телкес, оснивач и извршни директор компаније Видеомите рекао је да су Србија и западни Балкан веома занимљиви Турској у пословању, и да су веома узбуђени што шире свој траг у овим земљама.

“Сарадња са Зиллион филмом је сјајан почетак и радује ме да њихове филмове учинимо доступним у што већем броју земаља, јер имамо изузетан раст на ВОД тржишту, и жеља за добрим и новим садржајем је све већа. Верујемо да ће филмови Зиллион Филма бити сјајан додатак понуди глобалних ВОД играча”, закључио је Телкес.

Зиллион Филм је основан 1996. у Београду и до сада је освојио више од 100 награда за игране филмове и ТВ серије у свом опусу (“Бело одело”, “Мала ноћна музика”, “Бумеранг”, “Кројачева тајна”, “Свети Георгије убива аждаху”, “Пад у рај”, “Дневник машиновође”, “Бели лавови”, “Краљ Петар Први”).

Тренутно је продукција актуелна са историјско-биографским филмом “Име народа” Дарка Бајића о Светозару Милетићу, која ће на пролеће бити приказана и као мини серија на РТС-у.

Претходни велики успех постигли су са захтевним историјским филмом и серијом “Краљ Петар Први” Петра Ристовског, српским кандидатом за Оскара, који је недавно добио ту привилегију да буде у понуди америчке ТВ компаније ХБО на платформи ХБО ГО.

На Суперстар каналу Телекома Србије од 2. јануара се приказује најновија серија Зиллион Филма “Дрим тим” редитеља Дејана Зечевића, према сценарију Милоша Радовића.

Ристовски предводи глумачку екипу ове спортске породичне комедије од 12 епизода, која ће се приказивати касније и на РТС1, а планира се и друга сезона.

Видеомите је директан партнер са Netflix, Google / YouTube, Amazon, Apple и има успешне резултате повећање прихода и раст интернетских заједница за главне произвођаче и емитере као што су Discovery, Besiktas Kultur Merkezi, Arzu Филм, Most Production, Nulook.

Као један од највећих и најуспешнијих YouTube Enterprise партнера у ЕМЕА региону, са више од 500 канала на њиховој мрежи, Videomite је награђен бројним значајним признањима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести