Лазар Ристовски: "Краљ Петар Први" је холивудски спектакл

БЕОГРАД: Наш филм визуелно делује као велики холивудски спектакл који кошта 200 милиона долара, казао је Тањугу глумац Лазар Ристовски који игра насловну улогу у филму "Краљ Петар Први" чија је премијера заказана за 5. децембар у Београду. 
lazar ristovski BLU
Фото: Дневник (Бранислав Лучић)

Пре пројекције трејлера за филм "Краљ Петар Први" данас у Комбанк дворани Ристовски је нагласио да се тако спектакуларан филм може снимити само у Србији уз помоћ штапа и канапа. 

"Ми смо успели тако нешто да изведемо и филм ''Краљ Петар Први'' делује као историјски ратни спектакл. Осим визуелног идентитета, највећа вредност филма је прича о људима. О Краљу Петру у неким ситуацијама у којима га публика не очекује и о малим људима, пре свага спском сељаку који је из опанака прешао у цокуле и постао велики ратник", казао је Ристовски и додао да филм публици нуди и спектакл и емоцију. 

Славни глумац је казао са у средиште приче осим Краља Петра, филм поставља у средиште приче и малог Момчила Гаврића, најмлађег војника у Првом светском рату.

"Имамо паралелне приче о обичним људима и у судбинама које су их задесиле у Првом светском рату. Овакав филм Србија до сада сигурно није видела", казао је Ристовски. 

Он каже да је незгодно говорити о члановима фамилије који су укљичени у снимање филма. 

"Многи већ причају:''Ево син му режира, жена глуми...'' Сви кажу да је Петар показо изузетан таленат режијом филма ''Краљ Петар Први''. Моје је задовољство велико што је то баш тако. Снимио сам до сада преко 80 филмова и ретко сам имао прилике да радим са огромним задовољством као што је то био случај са филмом ''Краљ Петар Први''. Петар је умео са глумцима за време сниманаја филма, а са друге стране баратао је одлично својим редитељским занатом", казао је Ристовски. 

Петар Ристовски, Лазаров син и редителљ филма каже да је заједно са целим екипом успео да сними спектакл какав српска кинематографија још увек није видела. 

"На огледним пројекцијама људи које сам позвао да погледају филм казали су ми да су видели спектакл. Сценарио сам потписао заједно са Владимиром Цхосићем и Милованом Витезовићем...Сценарио је настао по књизи Милована Витезовића ''Чарапе Краља Петра''. Задовољан сам и сигуран да ће публика имати прилику да види нешто посебно у нашем филму", казао је Петар Ристовски. 

Главне улоге у филму, поред Лазара Ристовског у улози краља Петра Првог Карађорђевића, тумаче Радован Вујовић, Милан Колак, Александар Вучковић, дечак Иван Вујић, Даница Ристовски и други. 

EUR/RSD 117.2043
Најновије вести