Аутобиографија Ведране Рудан "Плес око Сунца"

БЕОГРАД: Хрватска новинарка, колумнисткиња, блогерка Ведрана Рудан, која је у Србији међу најпопуларнијим савременим списатељицама, написала је аутобиографију насловљену "Плес око Сунца", која у наше књижаре стиже 21. августа. 
r
Фото: Youtube Printscreen

Најчитанија списатељица у региону, жене која се усуђује да каже оно што се други не усуде и која руши све табуе, Ведрана Рудан, и сада искрено и без улепшавања пише о свом нимало безбрижном детињству, о деци и унуцима, о путу који је прешла од продавачице сладоледа на риви до најчитаније списатељице.

Пише и о томе зашто је у социјализму било немогуће добити отказ и како је она постала прва хрватска новинарка којој је то успело у новом "демократском режиму". Коначно, Ведрана Рудан нам показује зашто је у животу најважније и најтеже без стида погледати себи у очи.

У овој књизи се, каже, оголила до краја. 

Како је изјавила свом српском издавачу "Лагуни" - ово је књига њеног живота. 

"Написала сам је за два и по месеца. На писање књиге наговорио ме је син. Идеја ми се није нимало свиђала. ''Нисам ја Мик Џегер'', рекла сам му, а он ми је одговорио: ''Ти јеси хрватски Мик Џегер.'' Нема везе с мозгом, али тако је лепо звучало. А онда ми је и унука дискретно рекла како је весели што ће након смрти моћи да ме гледа на Јутјубу. Схватила сам да мени најдражи људи не знају ко сам. Нисам ја ни Џегер, ни она са Јутјуба. Ја сам... Плесачица око Сунца", рекла је ауторка поводом изласка аутобиографије.

Ведрана Рудан је рођена у Опатији 1949. године.

Њене књиге су преведене на енглески, мађарски, словеначки, пољски, француски, италијански, руски и македонски језик. 

Позоришне представе драматизоване према њеним књигама игране су у Ријеци, Загребу, Београду, Варшави, Лондону, Санта Моники у Америци, Будимшешти. 

Била је новинарка, колумнисткиња, радила је као уредница на Хрватском радију и водитељка ТВ емисије. 

Сваки пут је добила отказ. 

Тренутно Ведрана Рудан пише на свом блогу www.рудан.инфо и има 220.000 пратилаца. Живи у Ријеци.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести