Дибидус издао биографије Боувија и Фриде Кало

Млада издавачка кућа “Дибидус” у Београду први пут се појавила на Београдском сајму књига 2017. и домаћу читалачку публику заинтересовала својим специфичним издањима и опредељењем за научну и епску фантастику, стрипове, и илустроване биографије уметника.
д
Фото: Промо

Објавили су илустровану биографију “Фрида Кало – Једна биографија” ауторке Марије Хесе и први, а у плану је и други део, фантази трилогије “Медвед и Славуј” ауторке Кетрин Арден.

- Главни “кривац” за упуштање у издаваштво је Кристофер Мур, чију смо књигу “Јагње, јеванђеље по Шљаги…” издали у јануару 2018. Мур је геније СФ комедије, нажалост код нас непознат, што смо желели да променимо. Тако је велика жеља да његова дела читамо на српском језику и да то омогућимо и другима, довела до оснивања “Дибидуса”. Не знајући шта нас очекује, али верујући у најбоље, и унутрашњи глас, шалили смо се: “или ћемо дибидус успети, или дибидус пропасти”, и тако је наша издавачка кућа добила своје име - каже Јелена Стевановић, власница и уредница ове младе издавачке куће.

Поменута илустрована биографија је наишла на велико интересовање код нас, и Јелена Стевановић је шпанском културном центру “Сервантес” предложила сарадњу, те су заједно 9.фебруара, уз подршку Амбасаде Мексика, отворили изложбу оригиналних илустрација из књиге “Фрида Кало – Једна биографија”, у присуству ауторке и илустраторке Марије Хесе.

После тога су објавили стрип “Амерички богови”, по истоименом вишенаграђиваном роману Нила Гејмана, као и први део стрипа “Опако+Божанско” аутора Кирона Гилена и Yејмија Макелвија.

- Април смо сви жељно ишчекивали, како наши читаоци тако и ми, јер почетком месеца из наше мале радионице излази илустрована биографија Дејвида Боувија горепоменуте илустраторке Марије Хесе. Овог пута ауторски рад потписује Фран Руиз - најављује Јелена Стевановић.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести