Две награде издањима Културног центра Новог Сада

Две поетске збирке у издању Културног центра Новог Сада овенчане су књижевним признањима: збирка Секвоја песника Енеса Халиловића награђена је „Кочићевим пером“, док је Симон Грабовац добитник Награде „Теодор Павловић“ за збирку Дубока тишина.
с
Фото: Тамара Јуришић

Енес Халиловић добитник је Награде „Кочићево перо” за збирку поезије Секвоја у издању Културног центра Новог Сада. Награду додељује Задужбина „Петар Кочић Бања Лука – Београд”. У саопштењу жирија (Никола Вуколић, Миљенко Јерговић и Младен Весковић) наводи се да је Халиловићу награда додељена за „висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве мисли и речи”, те да је збирка тематски и проблемски разноврсна, стилски и језички уравнотежена, поетички и филозофски утемељена.

Жири у саставу проф. емеритус др Сава Дамјанов (председник), проф. др Срђан Шљукић и Радован Влаховић донео је једногласну одлуку да Награда „Теодор Павловић за најбољу књигу припадне Симону Грабовцу за књигу Дубока тишина (Културни центар Новог Сада, Нови Сад, 2021).

Награда се додељују у оквиру манифестације Дани Теодора Павловића коју организује Банатски културни центар из Новог Милошева у сарадњи с Матицом српском из Новог Сада, под покровитељством Општине Нови Бечеј. Манифестација ће се одржати по двадесет и трећи пут у Новом Саду и Новом Милошеву децембра 2022.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести