Фестивал светске књижевности од 5. септембра у Загребу

ЗАГРЕБ: Свечано отварање деветог издања Фестивала светске књижевности одржаће се 5. Септембра на Сунчаној страни Присавља у Загребу и трајаће до 11. септембра на више локација у овом граду, саопштили су данас организатори манифестације.
knjige, pixabay
Фото: pixabay.com

“Срећни смо што након више од 15 месеци живота с вирусом и другим изазовима можемо најавити обиман програм с више од тридесет догађаја, две позоришне представе, традиционалном изложбом хрватских ликовних уметника чија су дела инспирисали романи, књигама прича или поетским збиркама гостију Фестивала“, наводе организатори.

Ове године у средишту интереса је словенска књижевност, а том приликом ће посебно бити представљена белоруска књижевност и њени аутори.

Поред тога, у фокусу ће бити и обележавање 100 година делатности Француског института у Загребу.

Визуелни идентитет Фестивала и ове је године остварен у сарадњи с Академијом ликовних уметности у Загребу: на такмичењу на којем су учествовали студенти Академије стручни жири у саставу Маје Рожман, Сибиле Сердаревић и Томислава Бунтака је као победничко дело одабрао рад Николине Жабчић, студенткиње прве године дипломских студија анимираног филма.

Програм фестивала биће накнадно објављен заједно са свим информацијама о улазницама за поједине догађаје.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести