Изашао нови број часописа „Поља”

Из издавачке радионице Културног центра Новог Сада изашао је нови број „Поља,”часописа за књижевност и теорију.
knjige pix
Фото: pixabay.com

Темат „Гласови” отвара поема Владимира Копицла „Потемкинов календар”, а ту је и поезија Бранислава Живановића, Монике Херцег, Живка Продановића и Станиславе Николић Арас, као и проза Ђорђа Аћимовића, Мирољуба Тодоровића, Славољуба Марковића и Бојана Кривокапића. „Златна греда” доноси есеје Тихомира Брајовића, Дринке Гојковић и Милутина Ж. Павлова, а „Илуминације” промишљања Ен Карсон „Варијације о праву на ћутање”, Тонија Хогланда „Двадесет песама које би могле спасити Америку” и Томаша Кубичерка „Милан Кундера у преводима - отворено дело”.

У новим „Пољима” може се прочитати и разговор са песником, прозаистом и сликарем Милетом Продановићем, који је водила Радмила Гикић Петровић, те уметнички портрет британског писца и америчког академика Џефа Дајера. У „Дозивима” су представљени поезија Фабиа Пустерла, Јана Вагнера и Фјодора Сваровског, те микроприче Раула Браска, а у „Реду вожње” записи Лорен Хоф и Николе Маyирова.

Када је реч о пољу критике, Бојана Стојановић Пантовић пише о монографији „Црњански - биографија једног осећања” Мила Ломпара, Јелена С. Младеновић о „Заблуди Светог Себастијана” Владимира Табашевића, овогодишњем лауреату НИН-ове награде, Ивана З. Танасијевић о новој књизи Владимира Пиштала „Значење yокера” а Драган Бабић о фрагментарном роману Дамира Каракаша „Прослава”. Ликовни лајтмотив броја су радови са Петог међународног уметничког симпозијума Арт линкс, одржаног у мају ове године.      

М. С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести