Књига о Фиделу Кастру стигла и у Србију

БЕОГРАД: Књигу „Фидел Кастро - Мој живот: Биографија у два гласа“, коју потписује Игнасио Рамоне, главни уредник угледног месечног часописа Монд Дипломатик, објавила је у Србији издавачка кућа Evro Book.
Epa (Alejandro Ernesto)
Фото: Epa (Alejandro Ernesto)

У питању је узбудљива биографија Фидела Кастра, једног од последњих великих државника и истинских револуционара, написана на основу више од 100 сати интервјуа, које је аутор обавио пред сам крај Кастровог живота.

У најдетаљнијем и најцеловитијем интервјуу који је дао пред крај живота, Кастро је говорио о свом пореклу и школовању, о почетним неуспесима револуције, пријатељству са Че Геваром и коначној победи над диктатором Батистом. 

Књига садржи и Кастрове ставове о кубанском виђењу догађаја у Заливу свиња и његовим односима с десеторицом америчких председника, од Ајзенхауера до Џорџа Буша.

На основу више од 100 сати разговора, аутор је забележио узбудљиву биографију Фидела Кастра, једног од последњих великих државника и истинских револуционара, човека који је више од 50 година водио своју земљу и народ у немогућим условима под америчким санкцијама.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести