Конкурс БКЦ-а за прву књигу и јубилеј

КИКИНДА: Град Кикинда и Банатски културни центар (БКЦ) расписују конкурс за објављивање три прве књиге младих аутора.
knjige
Фото: pixabay

Ове године, Град Кикинда и БКЦ обележавају јубилеј – 15 година рада на заједничком објављивању првих књига, а штампано је преко 30 наслова у оквиру ове сарадње.

Конкурс за објављивање три прве књиге младих аутора се односи на ауторе до 35 година старости који живе на територији Града Кикинде, на ауторе из Србије и на ауторе из дијаспоре.

Аутори конкуришу са рукописима (поезија, проза, есеј, књижевна критика, научни и истраживачки радови и др) од којих ће жири одабрати три рукописа за обајвљивање у едицији Прва књига Банатског културног центра. Жири ће настојати да одабере један рукопис аутора из Кикинде, један рукопис аутора са територије Србије и један рукопис аутора из дијаспоре.

Жири ради у саставу: др Младен Ђуричић, књижевни критичар, мср Андреа Беата Бицок, књижевна критичарка, и Радован Влаховић, књижевник и директор БКЦ-а (председник жирија).

Пропозиције конкурса: рукописе у ворд формату, биографију аутора и контакт податке (адреса, мејл, телефон) послати на мејл banatskikulturnicentar@gmail.com

Конкурс је отворен од 1. маја до 1. августа 2023. године.

Резултати конкурса биће објављени 1. септембра, а књиге ће бити објављене до краја октобра 2023. године и појавити се на Међународном београдском сајму књига.

За све додатне информације о конкурсу обратити се на имејл: banatskikulturnicentar@gmail.com.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести