Патријарх Порфирије долази на 50. Бранково коло

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Патријарх српски Порфирије присуствоваће 50. издању Бранковог кола, у оквиру којег ће 16. септембра у Карловачкој богословији "Свети Арсеније Сремац" говорити на тему "О миру" у оквиру традиционалних "Хришћанских тема" ове манифестације, саопштила је данас дирекција догађаја.
Sremski Karlovci Foto: Dnevnik.rs
Фото: Сремски Карловци Фото: Дневник.рс

Програм "Хришћанске теме", који живи већ 30 година и важи за један од најважнијих и најдуговечнијих на Бранковом колу, представља духовни садржај чији континуитет никад није прекидан: траје од 1972. године, настављајући традицију истоименог листа (1895-1914) у Сремским Карловцима.

Патријарх је већ годинама гост овог програма и наступао је сваког септембра: најпре три године у Карловачкој гимназији (1994, 1995, 1996), а потом без престанка, све до 2014. године, у Карловачкој богословији "Свети Арсеније Сремац".

Како наводи дирекција манифестације, "била су то незаборавна предавања о кајању, о созерцању, о кроткости и о злоћи, о савршеној љубави, о женском, о мушком, о исповести, о фарисејству, о молитви, о невиности, о лицемерју, о крштењу", и другим темама.

"Знајући колико Његова Светост, нови српски Патријарх господин Порфирије поштује и воли Сремске Карловце, а с обзиром да ''Хришћанске теме'' и данас трају у живој програмској палети песничке манифестације у славу вечито младог и богољубивог Бранка Радичевића, неизмерно се радујемо сусрету на јубиларном 50. Бранковом колу", истакла је дирекција Бранковог кола.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести