Пет књига у ужем избору за награду "Васко Попа"

БЕОГРАД: Жири најугледније песничке награде "Васко Попа" уврстио је пет књига у ужи избор, а добитник ће бити познат 21. јуна.
knjiga, freeimages
Фото: Freeimages.com

У ужем избору су песничке књиге "Сомнабилиа Балцаница" Адама Пуслојића (Лексика), "Врата од ромора/избор са новим песмама/" Милована Марчетића (Повеља), "Плажа несаница" Јасмине Топић (КЦ Новог Сада), "У добар час" Дејана Алексића(Имам идеју) и "Манастирски синови" Илије Лакушића (ЦИД Подгорица).

Жири у саставу Радомир Андрић, Душко Новаковић, Владимир Гвозден, Славомир Гвозденовић и Јован Зивлак (председник) разматрао је 80 наслова из песничке продукције у 2016. години, који су послати на конкурс или су предложени од стране чланова жирија.

Награду "Васко Попа" од 1995. године додељују Друштво пријатеља Вршца "Вршац лепа варош" и Агенција Ђорђевић, а покровитељ је Општина Вршац.

Награда се састоји од Повеље са Попиним ликом и новчаног износа, а додељује се за најбољу нову књигу песама издату на српском говорном подручју, као и за избор који као додатак садржи релевантан број нових песама.

Овогодишњи лауреат биће саопштен 21. јуна на конференцији за новинаре у просторијама Српског књижевног друштва у Београду, уз присуство представника општине Вршац и Агенције Ђорђевић.

Награда ће бити уручена добитнику 29. јуна у Вршцу на дан рођења Васка Попе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести