Пишталово Сунце овог дана: Након месец дана и друго издање

БЕОГРАД: За српску културу је значајна вест да је епистоларни роман тока књижевне свести Владимира Пиштала „Сунце овог дана: Писмо Андрићу“ добио друго издање и то само месец дана након што га је „Агора“ пустила у продају.
vladimir pistalo
Фото: Youtube Printscreen

То је најбољи показатељ да у Србији има довољно поклоника веома софостициране књижевности и да је у питању домаћи аутор, што је уредник књиге оценио као „потврду да је српска књижевност доста велика“.

Књига је за протеклих месец дана добила веома афирмативне критичке текстове и  већ се преводи на немачки језик, а Пиштало ће по позиву опрганизатора бити гост овогодишњег Франкфуртског сајма књига, у оквиру кога ће бити и посебно представљен овај његов роман који ће имати своју немачку премијеру на овом сајму. 

Пиштало је до сада са романом „Тесла, портрет међу маскама“, за који је добио најважније српско признање, Нинову награду за роман године, стекао интернационалну препознатљивост, јер је преведен на 12 језика и имао је промоције широм САД, где ради као унивезитетски професор.  

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести